Home
برگ نخست
Downloads
دریافت فایل
Forums
تالار گفتگو
Your Account
صفحه شخصی
iransaze.com :: مشاهده موضوع - کنترل لغزش و واژگونی درمحاسبات فونداسیونها چگونه انجام میگیرد؟
پرسشهای متداول
پرسشهای متداول
جستجو
جستجو
لیست اعضا
لیست اعضا
گروههای کاربران
گروههای کاربران
مدیران سایت
مدیران سایت
درجات
درجات
مشخصات فردی
مشخصات فردی
ورود
ورود
پیامهای خصوصی
پیامهای خصوصی
فهرست iransaze.com » مسایل عمومی طراحی سازه

ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version
کنترل لغزش و واژگونی درمحاسبات فونداسیونها چگونه انجام میگیرد؟
مشاهده موضوع قبلی :: مشاهده موضوع بعدی  
نویسنده پیام
samiay
عضو جدید
عضو جدید

عضو شده در: 2 اردیبهشت 1387

[وضعيت كاربر:آفلاین]

پست تاریخ: یکشنبه 10 شهریور 1387 - 18:19    عنوان:  کنترل لغزش و واژگونی درمحاسبات ف پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

کنترل لغزش و واژگونی درمحاسبات فونداسیونها چگونه انجام میگیرد؟

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email
تشکرها از این تاپیک
samiay از این تاپیک تشکر میکنم 
captain
کاربر فعال

عضو شده در: 27 بهمن 1386

پست تاریخ: یکشنبه 10 شهریور 1387 - 22:32    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

همانطور که میدانید مسئله لغزش و واژگونی برای بارهای جانبی مثل باد و زلزله مطرح است. در کنترل واژگونی ضریب اطمینان برابر است با لنگر مقاوم تقسیم بر لنگر محرک که طبق آیین نامه 2800 این ضریب اطمینان نباید کمتر از 1.75 در نظر گرفته شود.در کنترل لغزش ضریب اطمینان برابر است با نیروی مقاوم بر نیروی محرک(اگر نیروی جانبی زلزله باشد نیروی محرک همان برش پایه است).
برای کنترل واژگونی:
لنگر ها حول گوشه پی گرفته میشوند.اگر بار جانبی زلزله باشد،لنگر محرک برابر مجموع لنگر های ناشی از نیروی طبقات ضرب در ارتفاع آنها تا کف پایینی پی.لنگر مقاوم برابر است با لنگر ناشی از وزن ساختمان(مرده +0.2 زنده) و وزن پی و خاک روی آن حول گوشه پی.

کنترل لغزش:
نیروی محرک همان برش پایه است.اما برای محاسبه نیروی مقاوم(اصطکاک کف پی با زمین) فرمولهایی وجود دارند که الان خاطرم نیست ولی میتوانید ۀنها را در کتابهای پی در بخش دیوارهای حایل بیابید.

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email شناسه عضویت در Yahoo Messenger
mkabiri2662
کاربر فعال

عضو شده در: 8 مهر 1387

پست تاریخ: جمعه 12 مهر 1387 - 10:40    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

اکثر مطالب گقته شده در کتابهای مهندسی پی در مورد پی های تک است و مثال ها در ساده ترین حالت است. سوال من در مورد کنترل دستی لغزش و نشست در پی های نواری است. در چه مقطعی از پی باید این موارد را کنترل کرد؟

نقل قول:

برای کنترل واژگونی:
لنگر ها حول گوشه پی گرفته میشوند.اگر بار جانبی زلزله باشد،لنگر محرک برابر مجموع لنگر های ناشی از نیروی طبقات ضرب در ارتفاع آنها تا کف پایینی پی.لنگر مقاوم برابر است با لنگر ناشی از وزن ساختمان(مرده +0.2 زنده) و وزن پی و خاک روی آن حول گوشه پی.

مطلبی که شما اشاره کردید در مورد کنترل واژگونی ساختمان است نه پی
تا آنجا که من مطالعه کردم واژگونی در مورد پی های سطحی مطرح نیست

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email نام شناسایی در AIM
admin
مدیر کل سایت
مدیر کل سایت

عضو شده در: 7 مهر 1385

پست تاریخ: جمعه 12 مهر 1387 - 18:36    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

مساله لغزش در پیها علی الخصوص پیهای نواری و گسترده بسیار بعید است که رخ دهد. در هر صورت شما باید ضریب اصطکاک بین خاک و پی را با توجه به جنس خاک و مراجعه به کتابهای مرجع خاک داشته باشید و سپس با توجه به نیروی ثقلی و ضرب آن در ضریب اصطکاک نیروی مقاوم در برابر لغزش را به دست آورید و با نیروی محرک که ناشی از زلزله است مقایسه نمایید و ضریب اطمینان آن را به سدت اورید و با حداقل ضریب اطمینان در این زمینه که فکر میکنم عدد 1.5 است مقایسه نمایید. در این زمینه شما میتوانید از فشارهای مقاوم خاک اطراف پی در جهت قابله با لغزش هم کمک بگیرید

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email مشاهده وب سایت این کاربر شناسه عضویت در Yahoo Messenger
captain
کاربر فعال

پست تاریخ: جمعه 12 مهر 1387 - 19:31    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

نقل قول:

مطلبی که شما اشاره کردید در مورد کنترل واژگونی ساختمان است نه پی
تا آنجا که من مطالعه کردم واژگونی در مورد پی های سطحی مطرح نیست

واژگونی پی همان واژگونی ساختمان است. یا من اینطور فکر میکنم. اگر این طور نیست دلیل خود را بگویید.

بازگشت به بالای صفحه

mkabiri2662
کاربر فعال

عضو شده در: 8 مهر 1387

پست تاریخ: شنبه 13 مهر 1387 - 01:20    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

با تشکر از مهندس جعفری
روشی که اشاره کردید کاملا صحیح است و در کتاب دکتر رهایی نیز امده است. اما در مورد پی های نواری مقطع و ابعادی که بایذ برای محاسبه ضریب اطمینان در نظر گرفت چگونه است؟به نظر می رسد این روش تنها برای پی های منفرد کاربرد دارد
اگر به صورت دستی این کار را انجام داده باشید متوجه مشکل من خواهید شد

نقل قول:

captain:
واژگونی پی همان واژگونی ساختمان است. یا من اینطور فکر میکنم. اگر این طور نیست دلیل خود را بگویید.

واژگونی ساختمان در ارتباط با پی مطرح است و با آن مرتبط است..همانطور که نشست سازه نیز همان نشست پی است اما کنترل نشست در مبحث نشست پی مطرخ می شود.منظورم اینست که در کتب مهندسی پی مبحثی به نام واژگونی پی مطرح نیست هر چند که حرف شما نیز تا حدی صحیح است

بازگشت به بالای صفحه

خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email نام شناسایی در AIM
captain
کاربر فعال

پست تاریخ: شنبه 13 مهر 1387 - 16:44    عنوان:   پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول

نقل قول:

در کتب مهندسی پی مبحثی به نام واژگونی پی مطرح نیست

اصلا کنترل واژگونی پی به تنهایی بی معنی است.چون فقط با داشتن پی و نیروی ستونها نمیتوان کنترل کرد چون باید برش طبقات و ارتفاع طبقات از پی را داشته باشیم تا لنگر محرک را حساب کنیم.هر جا گفته شود کنترل واژگونی پی منظور همان کنترل واژگونی ساختمان است(در بحث ساختمان).

بازگشت به بالای صفحه

نمایش پستها:   
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version تمام زمانها بر حسب GMT + 10 Hours می‌باشند
صفحه 1 از 1

پرش به:  
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید