براي طراحي شناژها (كلاف ها) ابتدا لازم است تا نيروهاي داخلي آنها از طريق تحليل ساختمان مورد نظر تحت بار جانبي زلزله محاسبه گر دد. اين در حالي است كه ساختمان(ديوار) مصالح بنايي با سيستم كلاف بندي افقي و قائم، يك سيستم نامعين استاتيكي است و با روش هاي دستي نمي توان آنرا به درستي تحليل نمود. بلكه بايد از روش هاي عددي مانند روش اجزاء محدود استفاده شود.
ولي در هر صورت مي توان ديوارهاي كلاف بندي شده را بطور تقريبي با سيستم قاب مركب ( قاب خمشي با ديوار ميانقاب) قياس نموده و با استفاده از روابط ميانقاب هاي مصالح بنايي آنها را تحليل كرد. با در دست داشتن ظرفيت برشي ديوارهاي كلاف دار و نيروي زلزله، مي توان در مورد كفايت لرزه اي آنها قضاوت نمود.
براي راهنمايي مي توان به كتاب "طرح لرزه اي ساختمان هاي آجري" نوشته: دكتر حسن مقدم فصل طراحي قاب هاي مركب مراجعه نمود.
البته لازم به ذكر است كه از كلاف ها انتظار نمي رود تا در برابر بارهاي جانبي مقاومت كنند؛ بلكه بيشتر به عنوان يك سيستم منسجم كننده جهت افزايش شكل پذيري ساختمان هاي آجري غير مسلح در برابر نيروهاي زلزله بكار مي روند (بيشتر مقاومت كشش آنها مد نظر است).
برای طراحی شناژهای قائم و افقی در سازه های بنایی ضابطه خاصی در آیین نامه 2800 و مبحث هشتم تعیین نشده است. از لحاظ آیین نامه ای در صورت رعایت حداقل ابعاد و آرماتورهای لازم نیازی به طراحی و لحاظ کردن ضوابط محاسباتی بیشتر نیست. _________________ مهندسان مشاور معمار و شهرساز چهارسوق ------------------------------قبل از ایجاد تاپیک و پست مطلب حتمآ قوانین سایت را مطالعه نمایید
سلام مهندس دقيقا من هم ميخواستم بدونم اين حداقل ها چيست .
قطر ميلگرد ها چقدر است
فاصله بين خاموت ها چيست و ....
مثلا يک سازه بنايي که شامل يک زيرزمين و دو طبقه شناز بر روي آن است از چه ميلگرد هايي براي شناژ استفاده مي شود و اين شناژ ها در چه فاصله اي بايد قرار داده شوند و کلا ضوابطي که در اين مورد بايد يک طراح و ناظر بداند چيست .
اگر ميشه کتابي رو که خوب توضيح داده باشه رو به من معرفي کنيد
چون معمولا من ميبينم که همه جا مثل هم هستند و به نظر نمي آيد در مورد ان محاسبه کرده باشند و به شکل کاملا تجربي ساخته مي شوند
عضو شده در: 27 بهمن 1386
تاریخ: یکشنبه 25 فروردین 1387 - 02:33 عنوان:
کلاف افقی پی ها در پی منفرد برای 10 درصد ماکزیموم نیروی محوری دو ستون که پی آنها به وسیله کلاف به هم وصل شده طراحی میشود.(این نیرو به صورت کششی اعمال میشود.) از صحت این موضوع کاملا مطمئنم ولی مرجع آن درست در خاطرم نیست ولی فکر کنم در آبا آمده باشد. این موضوع را هم از استاد بتن2 و هم از استاد مهندسی پی به خاطر دارم.
عضو شده در: 19 مهر 1385
تاریخ: یکشنبه 25 فروردین 1387 - 17:17 عنوان:
شما بایستی حتما مبحث 8 مقررات ملی و نیز فصل سوم آیین نامه 2800 ویرایش سوم را مطالعه نمایید.پس از آن اگر سوالی برایتان پیش آمد در اینجا مطرح کنید.
ضمنا هیچ گاه نباید به حداقل های آیین نامه (به دلایل مختلف) اکتفا کرد.
موفق باشید.
عضو شده در: 27 بهمن 1386
تاریخ: یکشنبه 25 فروردین 1387 - 18:25 عنوان:
در مورد شناژ پی های منفرد طراحی همانطور است که گفتم.ولی اگر منظور شما صرفا ساختمانهای بنایی است باید تسلیم حداقل های آیین نامه شوید چون در غیر این صورت توزیع نیرو ها بین کلاف ها بسیار پیچیده خواهد شد.چون سختی دیوارها در امتداد طولی دیوار زیاد است ، شما باید این سختی ها را محاسبه کنید که کاری مشکل و شاید غیر ممکن است.بعد نیروی زلزله را به نسبت سختی بین دیوار و شناژها تقسیم کنید.
در مورد سازه های بنایی فصل 3 آیین نامه 2800 بهترین کار است.
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید
کلیه حقوق این سایت متعلق به مهندس احمدرضا جعفری میباشد
نقل مطالب با ذکر منبع و درج لینک سایت بلامانع است
برای تماس با من با این آدرس تماس بگیرید: arjafari2004@gmail.com این سایت با همکاری شرکت مهندسان مشاور معمار و شهر ساز چهارسوق اداره میشود. مدیر عامل: مهندس محمدمهدی گودرزی سروش همدان خیابان کمال آباد، شرکت مهندسین مشاور چهارسوق CHAHARSOOGH@yahoo.com