عضو شده در: 20 مرداد 1386
تاریخ: جمعه 17 خرداد 1387 - 04:22 عنوان: مرکز سختی
با سلام
از ارسال فایل آموزشیتان متشکرم
در مورد مرکز صلبیت(سختی) سوالات زیادی از قبل داشتم که تعدادی از اونو در همین سایت در تاپیک هایی بیان کردم که متاسفانه هنوز بی جواب ماندند.
سوال1-
مطابق فرمایش شا در این فایل :
" مركز صلبيت (Center of Rigidity) : نقطه اي در كف طبقه است كه اگر بار جانبي از آن نقطه بگذرد تنهاتغيير مكان جانبي داشته باشيم. برای محاسبه مرکز صلبيت نيروهای وارده به کف (اختلاف برشهای طبقه بالا و پائين) را محاسبه وسپس محل برآيند آنها راکه همان مرکز صلبيت است محاسبه می کنيم. "
آیا روشی که برای تعیین مرکز صلبیت معرفی کردید روش درستیه؟یعنی با این حساب شما سختی قاب ها را در برش توزیع شده(برحسب سختی جداگانه مربوط به هر قاب) لحاظ نموده اید. که این یعنی تعیین مرکز سختی در هر قاب.
من قسمتی از پروژه فولاد خودمو که سال گذشته انجام دادمشو در پیوست میارم توش نحوه توزیع بار جانبی بر حسب سختی قاب ها توضیح دادم.اونجا برای تعیین پیچش تصادفی از روش دیگه ای رفتم که فکر میکنم بدردتون بخوره.
فرق روش من این بود که برای سازه هایی که مثل همین سازه شما که دارای نامنظمی در طبقه بود چون مرکز سختی قاب ها تعیین میشد بنابراین تنها یک مرکز سختی داشتم که این روش اتفاقا در فایل شما هم بیان شده:
" سختي كل قاب : برابر جمع سختي جانبي اعضاء قائم باربر جانبي در تراز مورد نظر است.
براي محاسبه اين سختي ها ميتوان تغيير مكان جانبي واحدي را در سقف طبقه مورد نظر وارد كرد
در حالتيكه دركليه طبقات هيچ قيدي در برابر حركت حركت وجود نداشته باشد. "
اما در روش شما برای هر طبقه بروش دقیق تری مرکز سختی طبقه تعیین میشود. ولی شما که تعیین سختی طبقه رو جور دیگه ای در فایلتون تعریف کردید:
" سختي طبقه : برابر جمع سختي جانبي اعضاء قائم باربر جانبي در يك طبقه است.
براي محاسبه اين سختي ها ميتوان تغيير مكان جانبي واحدي را در سقف طبقه مورد نظر وارد كرد
در حالتيكه كليه طبقات زيرين بدون حركت باقي بمانند. "
چرا از همین روشی که بیان نمودید مرکز صلبیت طبقات را تعیین ننمودید؟اگه روشی که برای تعیین مرکز سختی طبقه فرمودید درست باشد مشکلی که من برای سازه های نا منظم حل خواهد شد.
بهر حال فایل منو هم نگاه کنید که برای تعیین مرکز صلبیت و لنگر پیچشی مطابق بند 2-3-10 آیین نامه 2800 و فصل 15 کتاب سازه های فولادی مهندس طاحونی عمل شده و با اعمال آن نتیجه حاصله را لطفا بفرمایید.
سوال2-
در این فایل نحوه تعیین مرکز نیرو (پیچش) آمده اما من نفهمیدم اعداد Pi-Xi از کجا آمده اند؟
شما در این پروژه به این نتیجه رسیدید که مقادیر پیچش کل ناشی از اختلاف مرکز برش و مرکز نیرو با پیچش کل ناشی از اختلاف مرکز جرم و مرکز صلبیت تقریبا یکی میباشد. که این نتیجه خود منو متعجب کرده با توجه به محاسبات مربوط به مرکز نیرو آیا فکر میکنید درست است؟
لطفا در مورد اطلاعات بخصوص تعریف هایی که در این فایل مربوط به مرکز سختی ، مرکز نیرو و... آمده ،منبعی اگر میشناسید معرفی نمایید _________________ هرگونه اطلاعات تخصصی مهندسی عمران سازه
www.sazeh808.blogfa.com
پروفایل اطلاعات من:
www.irexpert.ir/?34429
عضو شده در: 20 مرداد 1386
تاریخ: یکشنبه 19 خرداد 1387 - 17:15 عنوان:
با سلام خدمت شما دوست گرامی
مهندس جعفری و دیگر مهندسان اگر براشون مقدوره صحت روش این فایل آموزشی را تایید میکنند؟نتیجه بدست آمد در فایل بالا جدید میباشد با توجه به اعلام نشدن منبعی در این فایل و نا مشخص بودن صحت محاسبات مرکز نیرو و مرکز صلبیت (بخصوص اعداد بکار رفته در تعیین مرکز نیرو و فرمول تعیین مرکز صلبیت طبقه)که در محاسبات این فایل جناب دکتر فخیمی آمده به عقیده من کمی نتایج بدست آمده جای تامل بیشتر داره. لطفا دوستان به این موضوعات هم به همان اندازه به که به مباحث بعدی محاسبات (همچون طراحی دیوار برشی ، بادبند ، کف ستون و... که در حال حاضر در این سایت بیشترین میزان جواب ها را به خود اختصاص دادند) اهمیت قائل شوند !
اگه شما دوست گرامی این امکان براتون میسر میباشد جواب این سوالات را لطفا از جناب دکتر فخیمی بپرسید یا اینکه ایمیلی از جناب دکتر فخیمی اگه دارید بفرمایید تا این مشکل شخصا از ایشون بپرسم. _________________ هرگونه اطلاعات تخصصی مهندسی عمران سازه
www.sazeh808.blogfa.com
پروفایل اطلاعات من:
www.irexpert.ir/?34429
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید
کلیه حقوق این سایت متعلق به مهندس احمدرضا جعفری میباشد
نقل مطالب با ذکر منبع و درج لینک سایت بلامانع است
برای تماس با من با این آدرس تماس بگیرید: arjafari2004@gmail.com این سایت با همکاری شرکت مهندسان مشاور معمار و شهر ساز چهارسوق اداره میشود. مدیر عامل: مهندس محمدمهدی گودرزی سروش معاون مدیر عامل: مهندس احمدرضا جعفری همدان خیابان کمال آباد، شرکت مهندسین مشاور چهارسوق CHAHARSOOGH@yahoo.com