با سلام
اتصالات در بادبند های واگرا چگونه می باشند .
تا انجا که من می دانم اتصالات تیر خارج از پیوند به ستون در شورون به صورت صلب بوده و با توجه به ضوابطی که در ایین نامه 2800 وجود دارد از سخت کننده و... استفاده می شود .
اما با تعجب می بینم که اکثر قریب به اتفاق سازه های ساخته شده این گونه نیستند و بادبندهای 7 و 8 آنها باخروج از مرکزیت و بدون آن , به هیچ وجه اصول رعایت نشده است
در این نوع بادبند ها نه در حالتی که خمشی هستند و نه در حاتی که برشی هستند اتصلالتشان مشابه نمونه های طراحی شده نیست . من در بین چندصد سازه های که دیدم فقط یکی ضوابط را کاملا رعایت کرده بود
سوال : ایا بادبندهای واگرای دیگری وجود دارند که نیازی به ضوابط 2800 ندارند.
اتصالات آنها چگونه است
بر کنار صفحه ای که بین تیر پیوند و عضو بادبند وجود دارد پلیتی عمودی قرار می دهند این برای چیست و چگونه محاسبه می شود ؟
دوست عزیز آئین نامه ای تحت تدوین است که مطابق با آئین نامه AISC2005 ضوابط لرزه ای طراحی این اتصال د ر آن آورده شده است
برای اطلاع بیشتر به آئین نامه AISC seismic provision مراجعه کنید.
بله .چون ما نحوه طراحی این نوع بادبندها را یاد گرفته ایم می خواهم بدانم که دیگر سازه ها چرا مثال از سخت کننده برشی استفاده نمی کنند یا مثال هنگامی که خروج از مرکزیت از حدی بیشتر است و طراحی به حالت خمشی انجام می شود چرا در اتصالات معمول تیر خارج از پیوند با ستون گیردار نیست و یا ....
عضو شده در: 19 مرداد 1386
تاریخ: چهارشنبه 27 شهریور 1387 - 04:16 عنوان:
دوست عزیز Pershia در مورد بادبندهای EBF باید بدانی که سیستم و رفتار مفصل برشی (لینک) یک سیستم بسیار پیچیده از نظر رفتاری است، بعضاً در طراحی سازه و سیستم آن سعی بر آن می شود که نقطه ای از سازه را بادست خویش ضعیفتر از بقیه جاها طراحی کنیم تا به مثابه یک فیوز عمل نماید ، مثال بسیار معرف آن استفاده از سیستم درخت ستونی و یا همان (Column-Tree moment System) است که بسیار سیستم جالب و در عین حال ساده است ، در سیستم تیر پیوند رفتار هیسترتیک پیوند و سطح چذب انرژی آن بسیار مهم است و به همین علت است که با افزودن سخت کننده برشی سعی در افزایش سختی آن می شود این مهم البته مزتبط به بسیاری از پارامترها می باشد، من دقیقاً نمی دانم شما در چه مقطعی تحصیل می کنید ولی حتی اگر لیسانس هم هستید پیشنهاد می کنم کتاب (گزارش) پرفسور پوپوف و اندرو ویتاکر را که بررسی جامعی در مورد رفتار این نوع سیستم شده است را مطالعه کنید چنانچه مایل باشید می توانم بخشی از پایان نامه خودم را که مربوط به 10 سال پیش است و یک فصل آن بطور کامل در مورد رفتار مفصل برشی این سیستم توضیح داده ام را برایتان میل کنم. اما پیشنهاد دوستمان که رفرانس به AISC-Seismic داده اند پیشنهاد به جا و مناسبی است
دویت عزیز شاید من سوالم را بد مطرح کردم .ببینید در بادبند های واگرا یی که من میبینم یعنی اکثر آنهایی که به ظاهر واگرا هستند .اتصال تیر خارج از ناحیه پیوند به ستون مفصلی است که این اشتباه است و باید گیردار باشدیا مثلا در محل اتصال عضو قطری با تیر پیوند طبق ایین نامه قبل و بعد از آن باید از سخت کننده برشی استفاده شود و ..
من میخواهم ببینم که این همه سازه که شبیه بادبندهای واگرا هستند و بطور نمونه خصوصیات مطرح شده در بالا را ندارند بر چه اساسی طراحی و کنترل شده اند یا مثلا بخ من بگویید که اتصال مذکور می تواند مفصلی باشد ؟چیزی که طبق همه ایین نامه ها باید گیردار باشد؟
عضو شده در: 19 مرداد 1386
تاریخ: چهارشنبه 27 شهریور 1387 - 18:28 عنوان:
دوست عزیز
ابتدا به ساکن پیشنهاد می کنم که STEEL TIP مربوط به بادبند واگرا را دانلود و مطالعه فرمائید. ضمن انکه بنده به شخصه هیچ اعتقادی بر اینکه این اتصال تبر بیرونی حتماً به ستون گیردار باشد ندارم چراکه در اینصورت عملکرد سیستم یک سیستم دوگانه است پس بنابراین شما می توانید حتی در طراحی اتصال نیر به ستون را مفصلی در نظر بگیرید ، ببیتد در تحقیقاتی که بنده هنگام آماده سازی تزم داشتم و همچنینی به تبع آن در مقالاتی که بعدها در سالهای 2004 و 2006و 2007 ارائه کردم به این نتیجه رسیدیم که توزیع و ضریب رفتار این سیستم چندان با آئین نامه ها مطابقت ندارد. ضمن آنکه جای هیچ تردیدی نیست که بادبندهای مشاهده شده توسط جنلبعالی مطمئنارفتار ebf ندارند و شما دیدی درست دارید.
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید
کلیه حقوق این سایت متعلق به مهندس احمدرضا جعفری میباشد
نقل مطالب با ذکر منبع و درج لینک سایت بلامانع است
برای تماس با من با این آدرس تماس بگیرید: arjafari2004@gmail.com این سایت با همکاری شرکت مهندسان مشاور معمار و شهر ساز چهارسوق اداره میشود. مدیر عامل: مهندس محمدمهدی گودرزی سروش همدان خیابان کمال آباد، شرکت مهندسین مشاور چهارسوق CHAHARSOOGH@yahoo.com